fredag 31 oktober 2008

Tänk vad glad jag är för min lilla familj..


Bild tagen på Emmelina 31 Oktober 2008

Det finns inget vackrare än barn.
I bland gör det nästan ont i hjärtat när jag ser på våra underbara små flickor.
Att vi tillsammans kunde skapa dessa underverk av bara vår kärlek till varandra .. två vackra barn som jag hoppas kommer att växa upp till två självständiga, starka och ödmjuka kvinnor..
/ C

Mixin











Hej!
I natt hade den stora tjejen feber men nu har det släppt.. konstigt lilltjejen hade "detta" för ca 2 veckor sedan, hög feber över natten och sedan väck.. Hmm.. men huvudsaken är att hon är bra nu och det är hon, ligger uppe på sitt rum och tittar på "Anki & Pytte" och den lilla bruden cyklar runt runt på 3-hjulingen på nedre plan.. tack gode gud för att man har ett stort hus , det tar ett tag innan hon kommer runt till mig i köket ,-)
I dag har jag bestämt mig för att åka och sola, jag behöver verkligen lite färg, ser alldeles glåmig ut .. men nu skall det bli ändring..
Nästa vecka skall jag och vaxa mina ben, herre jävlar vad det kommer att göra ont. Frågade på salongen om jag kunde smörja Emblasalva över hela benen men hon tyckte inte det var någon bra idé .. Fick till svar
- Har du fött två barn så klarar du detta ..
Kanske, det är möjligt.. men o andra sidan föda barn gör man ju ett par gånger i LIVET.. och detta flera gånger om ÅRET.. Ja ja vill man vara fin får man lida pin eller vad heter det.. ;-)
Tittade in på www.mixin.se i dag och hittade lite fint ovan.. Den laternan är väl HELT fantastisk.. två sånna skulle man haft *drömmer mig bort*
Men men nu skall jag hålla i slantarna för nu är det bara en vecka kvar tills mannen och jag skall få åka och mysa.. men shoppa med ögonen bara är ju NÄSTAN lika bra som att ha alla vackra saker här hemme .. eller?!
/ C

AWARD



Jag har fått en Award! Min första. Tack Magdalena!! Jag blev verkligen JÄTTE glad.Awarden går vidare till:

livet som mamma mu

För att jag älskar att läsa din blogg och för att du är min bästa vän men som bor alldeles för långt borta!

Lallis liv & Leverne

För att hon skriver så kloka saker och bjuder på sig själv.

My little Cloud

För hennes vackra bilder och mysiga blogg

Fru Skrot

För att hennes blogg är stilren och väldigt inspirerande

Kaffe med Drömmar

För att det skapas otroligt mycket vackert med blommor där..

Uffematten

För att jag skrattar ofta när jag läser hennes blogg

Hwita Villan

För en inspirarande blogg

Till dom bloggar som jag namngav och vill använda awarden, så högerklicka på denna och spara :) Ni ska även utse 7 nya bloggar och länka samt berätta för dom om det. På detta sätt skickas denna award vidare för att uppmuntra runt omkring.

/ C

torsdag 30 oktober 2008

En bra dag helt enkelt :-)




God kväll
I dag har det varit en bra dag.
Har fått fixt mina naglar!!! Tjohooo.. känner mig som en helt ny människa! Killen med larmet har vart här i dag och fått det fixat så nu är mannen lugn *ler*
Efter dagis i dag så åkte jag och tjejerna och köpte vinterskor till dom .. Dom var så nöjda så sedan var vi på Cafe.. jätte mysigt,
När vi kom hem så stod det 10 röda rosor på bordet från honom.. han är duktig på att skämma bort mig.. Tänk att blommor kan göra en kvinna så glad. Nu tittar vi på bollibompa och jag längtar så till vi skall gå och lägga oss.. är redigt trött *gäsp*
I kväll blir det inget surfande på nätbutiker.. har redan tittat det viktigaste och par courrier har inte släppt sina julsaker ännu.. det är det jag väntar på för tillfället ;-)
Ha en jätte mysig kväll.
/ C

onsdag 29 oktober 2008

Vinterpyntat






Vad har jag roat mig med efter jobbet i dag då mer än läst böcker för mina barn och haft det dagliga samtalet med väninnan mimmi alias Mamma mu..
Jo gjort vinterfint i vårt bibliotek eller åtminstone börjat.. bytt gardiner och myst till det.. lite småfix kvar men det blir ikväll.. skall sortera papper och annat inte FULLT så roligt...
Tänk att om man byter gardiner så kan man få ett helt annat rum..
kattungarna har växt som tusan och nu börjar jag längta till de skall flytta hemifrån.. någon som vill ha en sötis?
:-)
/ C

Talande julkula

Hej!
Nu har ännu en dag snart gått.. i morgon skall de komma och installera larmet hemma i vårt hus. Jag som kommer från Norrland fattar inte vad man skall med denna tekniska sak till.. Är nog mer rädd att det skall gå på av misstag , går larmet på så kommer jag bli så rädd att jag kissar ned mig..
Jag är lite nojjig när jag är hemma själv, när vi hade städerskan här hittade hon min lilla hemlighet.. Har en yxa under sängen när jag är själv.. OM det skulle komma en tjuv på natten så kan jag ju åtminstonde dela på honom innan han tar mig ;-)
Städerskan frågade lite försynt om vi försökte oss på att få en liten pojke..
För i finland så la man tydligen en yxa under sängen om man önskade en pojk.. nä nä två tjejer räcker gott.. jag vill INTE ha fler barn .. :-)
I dag fick jag hem mina "talande julkulor" från http://sagolandet.jetshop.se/ eftersom vi inte kommer att fira julen tillsammans med barnens farmor och farfar här i Göteborg så tänkte jag att de skulle få varsin sån här med kort på barnen i och en inspelad hälsning från dem.. lite mysigt..

Bild lånad från leverentör

Nu skall jag läsa böcker för mina barn har jag lovat.. skriver mer ikväll.

/ C

tisdag 28 oktober 2008

Mina julfavoriter just nu

Otroligt vacker julkrans .. Den vill jag ha på ytterdörren eller ovan spiskransen..


139:-


Hitta kransen hos www.eikkala.com


(ps: bilden är åt fel håll, det är den INTE på eikkalas hemsida.. det är jag & datorer som inte är kära i dag)






Jultomten i vitt

43 cm hög.

549:-


Finns att adoptera på : http://www.cestlavie.se/













God-Julbokstäver
Fina små bokstäver som bildar ordet GOD JUL i vitmålat trä
99:-











Julren i stickat...
Jag vet att det finns ett fåtal i lager.. Så skynda FYNDA.
129:-
Bilderna är lånade från Leverentörerna...


Detta är mina favoriter just nu.. sedan lyckades jag beställa denna underbara julgris som är slut hos leverentör just nu.. men kanske någon vet någonstans att hitta dom ... Har köpt varsin till barnen men skulle gärna vilja ge bort en :-)
/ C
















Vi älskar er lika mycket

Hej på er!
I dag har det vart en STRESSIG dag på jobbet.. möten och mycket att göra.. när jag hade lämnat kidsen på dagis i morse och gick nedför backen på väg till bilen så började det att surra OCH snurra i huvudet.. Stannade och försökte gå sakta men det slutade med att jag fick sätta mig ned på marken med huvudet mellan benen.. inte bra, MEN det gick ju över.. Kanske skall vila lite. En ANNAN dag.. *ler*
I dag har det haft "nalledag" på dagis vilket innebar att alla barn skulle ha med sig en nalle som skulle följa med hela dagen och en bok om man hade om nallar..


Vi tog med denna

"vi älskar er lika mycket" En helt undebar liten bok om syskon och att föräldrarna älskar dem precis lika mycket.. Den har mina barn älskat och den rekommenderas varmt. I kväll tänkte jag åka och sola och i dag skall jag besälla tid för att fixa mina naglar.. förut hade jag jämt acrylnaglar men har kommit ifrån det , men saknar det så mycket. Man känner sig verkligen fräsch.. Så nu skall jag ringa, ja NU skall jag det.. vänta.... JA JA JA hon hade ett återbud på Torsdag.. ÄNTLIGEN .. jag skall få nya naglar la la la la *sjunger* Men NU skall jag börja med middagen, har underbara barn som är hungriga... Återkommer ikväll och tänkte komma med lite jultips i nätbutikerna.. har hittat en massa godingar :-)

Hälsningar Snurriga Christine

måndag 27 oktober 2008

Ännu en mysig nätbutik upptäckt i dag .-)






Hittade till http://www.hemmetsallarum.se/ i dag. Jag har inte vart inne på den sidan innan och än en gång hittade jag en massa mysiga prylar. Tänkte först att jag lägger det på önskelistan men av mannen så vill jag ju ha smycken och vackra saker som man kan bära. Dessutom vill jag inte göra det allt för lätt för honom, lite får han allt tänka. MEN.. jag tror iofs inte att han hittat hit till min blogg ;-) Det fanns en del på denna sida så in och kika. Jag har haft en bra dag på jobbet i dag och i dag får vi nattgäster, en kille från Firman som skall bo över.. Kanske hämtpasta blir middagsbjudningen, ja så får det bli ..
Tjejerna har vart hos farmor och farfar i dag och myst, fick inte ens i dom frukost i morse.. de skulle äta det DÄR.. så var det bara..
Nu skall jag sätta mig och måla lite med tjejerna.
På Återskrivande
/ C


söndag 26 oktober 2008

Nättips





Hittade igen en sidan som heter http://www.littlefairies.se/


Där hittade jag denna låda till badet 98:- , billigt!
Mattan skulle jag gärna lägga i barnens lekrum eller sovrum också för den delen. Jag älskar dessa damer man kan hänga smycken på ... är ju ännu mysigare nu när de har lite former..
Sen tänkte jag tipsa om denna sida, där vi köpt vårt köksbord och en bokhylla till barnens rum bla. http://www.mobelgrossen.se/ De skickar inom sverige . Annars så finns de i Göteborg/Partille.Där har de kanonfina möbler till helt sagolika priser!

Titta bara på det här skåpet 2995:-
Eller det till höger.. tänk det i köket
4995:-
Ja in och titta och i helgen såg jag att de sålde ut alla matbord för 1000:-
/ C




Nattfåk


God Morgon

För det är verkligen morgon, klockan i mitt kök visar 08.00 och jag tänker inte ställa om den på ett tag.. Den är alltså 07,00 nu..
*gäsp*
I går kväll läste jag ut boken "nattfåk" av Johan Theorin.. Den var riktigt bra. Var lite spökig och det är nog första gången jag läst om spöken i vuxen ålder men helt klart värd att läsa.. Detta är hans andra bok den första heter "skumtimmen" och har ni inte läst dom, gör det!
Nu skall jag läsa morgontidningen..
/ C

lördag 25 oktober 2008

Nu är det dags för läggdags efter en helmysig dag











Nu var den här dagen slut.. är dags att krypa ned i det dagliga badet och varva ned.. eller vava ner och varva ner, vi har haft en jätte mysig lugn dag.. Har börjat packa ned inhandlade julklappar i kartoner som skall skickas upp till Norrland. Har inte slagit in de ännu, det tänker jag roa mig med där uppe eftersom vi kommer upp 10 dagar innan jul och slå in julklappar skall man göra ett par dagar innan julafton efter barnen somnat med brinnande brasa och julmusik. varje julklapp skall omsorgsfullt slås in. Jag är inte tjejen som står på leksaksaffären och slår in i hast .. nä nä.. Ska de va, ska de va röktigt.. Som man säger i Jämtland ;-) Prinsesshytten är målad två gånger mer ser att det behövs en gång till så det får bli morgondagens projekt. I kväll har vi tittat på en film som handlade om en familj som fick sin treåriga dotter bortrövad.. Herre gud vad jag tog illa vid mig.. Kommer SÄKERT att ha mardrömmar i natt..
Stormen går ute.. Jag tycker att åska är häftigt och tom. lite mysigt när det blixtrar och mullrar men av någon anledning så tycker jag att det är otäckt när det blåser ute.. är inte det lite konstigt. Tycker storm är så mäktigt.. men inte på ett bra sätt. Nä massa respekt har jag för blåst. Kan verka bakvänt kanske.. Nu skall jag hoppa i badet. Hoppas att ni haft en lika bra Lördag som vi!
/ C

Önskelista





Hej på er!
I dag har vi vart till mannens syster och druckit kaffe och ätit en massa gott.
Surfade runt lite bland nätbutiker igår och hittade som vanligt saker som jag VILL ha..
Titta bara på den underbara Asken och den söta ängeln, kan tillägga att jag är barnsligt förtjust i både änglar och madonnor..
Dessa godbitar hittade jag hos. http://www.eikkala.com/ vill tillägga att det finns en massa andra vackra saker att köpa där med eller kanske "bara" hämta insperation.. Jag har hämtat massa ideer runt om på cyber som jag sedan nyttjat på mina gamla möbler..
Högt upp på önskelistan. Gjorde även ett besök till Countrystyle och hittade även där saker, men kanske inte enbart till mig själv..
Cath Kidston badskum `bathfizz, det är väl en UTMÄRKT present till en svägerska på jul..
eller titta på den här mysiga klockan..
Jag skulle våga påstå att den passar lika bra att ge till en liten prinsessa som till Svärmor eller väninna.. Vad tycker ni? Titta in på http://www.countrystyle.se/ .
Nu skall jag fortsätta att måla på Prinsesskabinen ;-)
/ C

PS: bilderna på produkterna har jag lånat av respektive nätbutik

fredag 24 oktober 2008

Före-bilder barnens lekrum


Nu har jag gett mig på barnens lekrum. Vi hade detta stora skåp stående där inne eller har fortfarande.. Men det har stört mig, det är stort och garderober har de redan (använde skåpet som det när de var bebisar) , vi har ingenstans att ställa det och ett tag var jag inne på om jag skulle köra det till tippen men det är för tungt att rubba.. Men så idag kom jag på det.. jag vände på lådorna så att det blev en trappa, satt träklossar under varje låda så de ligger fast .. Drog loss alla hyllor och stänger i.. Sågade till en Dyna i rätt storlek och klädde den. Nu skall jag måla det , sätta tapet bakom och hänga in en lampa och gardiner fram.. Tänkte att det skall bli en prinsesshytt till tjejerna.. Vad tror ni om det? Skall börja måla i kväll så hoppas att resultat snart kommer att synas på bloggen. Tjejerna älskade den med en gång de kom hem.. Vad härligt det är med barn som visar sin glädje.
"Apperopå" det.. Hade det kanon på Bushuset, jag busade lika mycket som barnen.. ;-)
Lägger in lite bilder på lekrummet nu, innan jag gjort iordning allt som jag vill så kommer efterbilder så snart jag är färdig.. För nu ser det riktigt illa ut, men kan ju inte bara visa fina saker.. då ser man ju inte förändring ;-)
Soffan är inköpt ¨på auktion och skall kläs om..
Hästen på väggen har jag köpt på http://www.inreda.com/ den gillar jag .. Bänken framför soffan skall målas och sättas skynke framtill på.. Det är en filt som hänger på väggen (nallarna) En doppresent från Faster till Emmelina.
I morgon lovar jag att visa lite finare bilder ;-)
Trevlig Fredag på er!
/ C













Jag har blivit utmanad

Jag har blivit utmanad av http://uffematten.blogspot.com
Här nedan hittar ni reglerna.Reglerna är följande:
* Länka den som utmanat dig och sätt in dessa regler på din blogg.
* Berätta 7 saker om dig själv, både alldagliga och knäppa.
* Utmana 7 st i slutet av inlägget genom att nämna deras namn och länka till dem.* Låt dem få veta att de har blivit utmanade genom att lämna en kommentar i deras blogg.

1. Jag är rökare (skall sluta jag vet det luktar, är farligt osv osv. men någon gång SKALL jag)
2. Har träffat min stora kärlek som är 17 år äldre än jag (båda ljög om åldern när vi träffades)
3. Har ett sockerberoende
4. Dricker alldeles för mycket kaffe.
5. Drömmer om en grå sommarstuga med vita knutar.
6. I bland kammar jag inte håret på flera dagar (bara fäster en tofs och kammar det översta) Nu kommer dom som tror att jag är väldigt fåfäng att ramla av stolen, skenet kan bedra ;-)
7. Satt ut en annons i en porrtidning för en lärare när jag gick i 7-e klass, snodde plånboken med ett gäng andra och tog en kopia på körkortet, han kom med bild och allt. Dumt dumt.. Detta är första gången jag erkänner det. Arne förlåt!

Jag utmanar.
http://livetsommamma-mu.blogspot.com/ http://magdalenashem.blogspot.com/ http://skogsnuvan.blogdog.se/
http://knasigamamman.blogspot.com
Sen tog det slut.. känner inte så många bloggare ÄN men får ha 3 tillgodo :-)

Syster Lycklig


God Morgon

I dag skall jag och tjejerna på ett busland i Göteborg tillsammans med min kusin och hennes två barn, skall bli trevligt. MEN jag har hunnit surfa runt lite på morgonen på http://www.systerlycklig.se/ och hittat dessa bedårande saker. De två prickiga lådorna skulle jag vilja ha i tjejernas lekrum . Den stora tjejen har en hel del småsaker sp skulle passa finfint att ha där i. Lampan ja den skulle passa precis överallt.. Vill ha! Jag och tjejerna gillar att baka och nu närmar sig snart julen och då behövs det nya förkläden, tycker ni inte det och visst kan man väl ha lite blommigt även på jul?
I dag tänkte jag ge mig på att göra iordning lite mer på lekrummet, sätta in förvaringsboxarna jag köpte på ikea i går och sortera lite.. Men först BUSLANDET! Tjohoo ;-)
/ C





torsdag 23 oktober 2008

Underbara man




I dag har jag vart på Ikea med en väninna till mig , var jätte trevligt men efter en dag där är man alldeles SLUT..
Jag hittade gardiner till gästrummet och gardiner till tjejernas lekrum och lite backar till lekrummet.. jösses vad leksaker det är! *pust* Skall lägga ut bilder på lekrummet någon dag snart .. det är verkligen jätte skönt med ett lekrum till barnen , ett rum där man kan slänga in alla leksaker vid dagens slut och att sovrummet bara är till för vila och sömn. Lekrummet ligger i anslutning till vårt kök nere så det gör att jag hela tiden hör när de leker, vilket i sig är en trygghet för en orolig mamma ;-)
När mannen kom hem i dag hade han med sig en hotelbokning en helg på Elite plaza ( http://www.elite.se/) i en svit.. en hel helg utan barn, bara han och jag .. vi skall shoppa julklappar och bara mysa oss.. Få vara Man och Hustru inte "bara" Pappa & Mamma.
Mormor kommer ned och skall passa barnen.. det känns så lyxigt. Sen fick jag en vacker ros i kruka av honom.. Underbara man, nu har han pluspoäng igen, det gör inget att:
1. Han fortfarande inte lämnat in ugnen på lagning.
2. Slänger sina strumpor överallt
3. lägger sina arbetspapper ÖVERALLT
4. aldrig bär ned tvättkorgen.
Tänk vad lite omtanke kan värma en kvinnas hjärta.
;-)
Köpte en massa småsaker på Ikea i dag också bla. en lykta som man skall ha ljus i men jag hade en ljusslinga och det fungerade finfint.. Tröttnar jag på den så får jag väl sätta i ett ljus då .Man måste väl inte alltid göra som man SKALL eller?!

onsdag 22 oktober 2008

Föräldrabadrummet



















Hej Hej!
Nu går Bollibompa för fullt och jag har precis suttit med barnen i nästan en timme och tittat i leksakskataloger som börjar dimpa ned i brevlådan nu inför julen. Men jag måste erkänna att det är väldigt roligt att titta i dom .. Men kan säga att de önskar sig MYCKET .. nu återstår alltså att luska ut på ett smidigt sätt vad de önskar sig MEST.. och sedan dela upp sakerna mellan släkten förstås..
Har lagt in lite bilder på Föräldrabadrummet på ovanplan som ligger i anslutning till vårt sovrum.. Jag är som innan skrivet BADTOKIG, jag måste ta ett bad varje kväll och gärna med oljor eller bubbel, det är mitt sätt att sätta en lyxprägel på vardagen.. Badkulor och bomber har jag lagt i en "loppisskål" som jag fyndat för 10:- .Ett bad i stillhet med tända ljus och bara ligga och tomglo (slötitta) ut genom fönstret det är lyx i allra högsta grad.. Det som kan skymtas på en bild till vänster är en dusch.. Jag älskar vårt stora badrum men skulle vilja göra det lite mysigare.. Någon som sett härliga badrumsmattor någonstans som vill komma med ett litet tips? Skulle kunna tänka mig en STOR badrumsmatta, Vill att det skall vara i ljusa färger.. Ovanför dörren har jag ställt två av våra bröllopsfoton.. Det är trots allt vårt badrum.. Det finns ett till badrum på ovanplan och ännu ett nere men kommer bilder på dessa vid tillfälle.. Har en känsla av att alla dessa badrum kommer att komma till sin rätt när vi har två tonårstjejer i huset.. Åhh.. bävar inför tanken, kajal och ögonskuggan kommer att ligga överallt *ler*
Må Väl
/ C