söndag 28 december 2008

Några djur senare är vi hemma

Huset till Höger är vårt sommarhus

Skoterbrudarna Widén





Ja ni fattar ju själva.. I sängen ligger enbart den stora tjejens julklappar, lite "lätt" för mycket.. Är det inte ekonomisk kris i samhället nu? Bara undrar...


Väntar på tomten...




Ljus hör julen till



Utsikt från Köksfönstret

5 Rådjur, 2 rävar , 1 Älg och en otroligt duktig förare tillika man så är vi hemma i Göteborg igen.


Åkte från Norr i går kväll och halv sex i morse så var i framme , har sovit 2 timmar så jag kan säga att jag är trött!!
Det var trots allt ganska skönt att komma hem, ta ett bubelbad och bara softa ..

Nu håller vi på att planera för fullt hur vi skall renovera vårt sommarhus.. Det är så lugnt och fridfullt där uppe och barnen längtar redan tillbaka så i mars bär det av igen för lite fiske och skoteråkning.. Jag blir som ett barn på skotern :-) Att tjejerna älskade det gjorde ju inte saken sämre ;-)
Nu skall jag glo lite hos er..
/ C

fredag 26 december 2008

Tyngden på dalsidan

Sitter i fotöljen på landet och njuter av ljudet av sprakande eld i öppenspisen. Barnen sover som stockar..
Snart börjar det närma sig hemgång till Göteborg, hem till regn och rusk.. Skitiga bilar och huttrande kyla av regn. MEN vad tusan gör det, Göteborg har blivit mitt hem nu.. I många år så sa jag att jag skulle åka hem när vi skulle upp till norr men måste säga att du är hem.. vårt gula hus med äppelträd även om det regnar på tvären och jag kan spy på alla äpplen de där 30 träden ger...
Men känns skönt att säga att det är ändå hemma.

Har haft en fantatsiskt vistelse och en underbar jul.. I morgon skall skotern lämnas tillbaka..
Vi har hyrt den, min kära man ville köpa en skoter direkt trots att han bara kört en gång innan och inte alls var speciellt duktig (säg inget till honom ) Men jag tyckte att det var bättre att hyra en skoter så att han fick känna sig för och kanske tom. ångra sig, känna att det är för mycket pengar, som jag tycker.
Men ICKE.. nu vill han istället för en skoter ha två..??!! Hmmm.. det blev en lätt miss i planeringen. Men det har känts skönt att få lära honom nåt..
Tex. Att det Är JOBBIGT att köra skoter... man kan inte bara sitta på arslet och åka man måste JOBBA också..
- Tyngden på dalsidan älskling!

Försökte ladda upp lite bilder från detta vinterparadis men det tog en evighet med mobilt bredband.. såå.. sätter kanske på datorn i morgon på dagen så får den stå och ladda för sig själv.
Nu skall jag fortsätta att surfa runt hos er.. åh vad jag saknat det.
Tjolahopp
/ C

Long time no seen!

Hallå
Nu har jag fått lite ro att sätta mig och skriva.. Är som sagt på vårt land.. i norrland och har vart här sedan den 15-e december..
Vi har det helt fantatsiskt, det är mycket snö och barnen älskar det. Dom har de4ssutom blivit riktiga skotertjejer vilket glädjer mig mycket..
I dag är det en sån utedag och snöskotern kommer garanterat att gå varm..
Julafton här var underbar med gnistrande snö och glada och förväntansfulla barn.. Men herre jävlar.. RENT UT sagt vad mycket julklappar det var.. det var lätt 35 stycken per barnb och det var 5 barn med... så det tog ett tag att öppna dom. By the way , jag överdriver inte om jag säger att jag HATAR attt dom sätter fast alla leksaker med 10 ståltrådar.. det tar eh evighet att öppna dom.. Irriterande.
Nu leker tjejerna och jag står här vid bänken i köket och äter knäck & Skriver ,-)
Nu skall jag duka fram lite frukost MEN skriver mer ikväll.. Då skall jag läsa ikapp hos er med ju. Spännande!!
/ C

söndag 14 december 2008

Mannens Sovmorgon

Bilder lånade från Sia home






















Tänk om man kunde vara som barnen på morgonen...
Öppna sina ögon och bara
- Tjohoo en ny dag, underbart!
Jag är mer
- NEEEJ inte nu... jag vill sova, okey jag går upp, ge mig en hel kanna kaffe och ge mig en timme så är jag på bättre humör.
Jag har verkligen ett uselt morgonhumör.. men jag kan bita ihop så barnen inte märker det..
Jag knör ned mig i soffan till Bollibompamorgon och dricker kaffekopp på kaffekopp på kaffekopp innan jag är människa.


I dag är det mannens tur att ha sovmorgon så nu får vi se hur länge han sover.. Det är rätt skönt att veta att en dag i veckan får man sova tills man vaknar. Min dag var i går :-(
Nu skall det sista packas inför resan i morgon och luciakläder skall strykas. Den lilla tjejen har fått för sig att vara Lucia med tomtemössa OCH ljuskrona.. Ja varför inte liksom?
Det är tomt på tvätt nere i vår tvättstuga vilken känns fantastiskt.. tjohooo..
Köpte en ny bok i går som jag skall börja läsa på tåget när luciorna somnat i morgon.
För er som gillar deckare och inte läst Dennis Lehans böcker så är de VARMT att rekommendera..
I går när vi var på Kungsmässan så hittade jag julklappen som skall vara till de vuxnas julklappsspel på julafton så nu känner jag mig nöjd men eftersom min kära mor läser den här bloggen så kan jag inte säga VAD..
Den var klockren tror jag i alla fall..
Nu skall jag bocka av så alla julsaker är med upp till Norr, har skickat upp en massa lådor innan .. Men nu skall det bockas annars kan jag slå mig i backen på att jag glömmer hälften.
/ C

lördag 13 december 2008

Sex i polishuset

På löpsedeln i dag så stod det.
*SEX I POLISHUSET*
Sedan inne i tidningen en lång artikel om hur polisens personalfest hade varit och att det till och med hade vart ett par som hade haft sex..
Jag säger bara
- SO WHAT?!
Är det en nyhet att poliser också har sex eller?De kanske inte håller på med sånt eller är det en ahaupplevelse att det sker på deras personalfester.
Men allvarligt.. det sker väl på 98% av alla stora företags personalfester att folk hamnar i säng med någon som de inte räknat med.
Jag försvara det inte, tycker inte att det okey att man är otrogen. Missförstå mig rätt.. men tycker inte heller att det hör hemma på löpsedeln.
Jag menar, vad är nästa.
Stor bild med en volvobil och..
- Sex på volvo..
eller Saab.. eller Kommunhuset.
Vad spelar det för roll liksom, blir du en sämre polis för att du råkar sätta på en kollega?
Eller en sämre politiker för at du hånglar upp mannen på grannkontoret..? Sämre bilmekaniker för att du tjongar på receptionisten på samma firma.. Spela roll liksom?

Julkänslan börjar komma...

Hemkommen från Malmö.
Har haft det otroligt roligt. mycket glada skratt och underbara människor.
Kvällen avslutades på wallmans Salonger.. De är verkligen superduktiga.
Vi drack en massa gott , började med champange så klart och sedan gick det utför ;-)

Nu är mannen iväg hos farmor och farfar med barnen och lussar lite. Sen skall hela familjen iväg och köpa Klickiklackiskor.. Som vår stora säger. Hon skall alltså få ett par lackskor med klack som låter klick klack när man går :-)
Tänk att en sån grej kan göra en hel dag för en liten tjej..
I kväll skall vi packa det sista för Norrland. Tvättmaskinen går för fullt, hur kan det blir sååå mycket tvätt när vi bara är 4 personer.
Jag har en liten grej för mig, jag kan aldrig ha samma tröja två dagar i rad , varken på mig eller tjejerna.. Byxor är same same och det kanske kan göra att det blir onödigt mycket tvätt ;-)
Nu börjar den riktiga julkänslan att infinna sig.. UNDERBART

Någon som har ett bra recept att dela med sig av till jul på småkakor som är lite roligare? Jag har bläddrat i kokböckerna men hittar inget som är WOW!



Snart får jag träffa min bästaste MIMMI i Östersund också! ibland är det verkligen JÄTTE jobbigt att vara så långt ifrån sin bästa vän.
Hon är nog den enda som vet alla mina svagheter.. och det finns en del ;-)
Nu skall jag Springa ned i tvättstugan och ta upp lite rentvätt..
SEE YA!
/C

onsdag 10 december 2008

Tjohooo.. jag har en ny dator, IM BACK!

Tjejerna på Liseberg.. åker flygplanen.
hej!
Åh .. tänk att man blir så beroende av en dator hemma, helt sjukt. Inte nog med att jag vill kunna jobba hemma.. bloggandet och läsa allas bloggar..
Äntligen & jag lovar.. skall vara mer rädd om den här datorn och jag SKALL använda datorväska, är nog meningen att en bärbar skall hålla mer än ett år ;-)
Hur som helst .. vi hade det dundermysigt på Liseberg och dagarna bara springer iväg.. snart bär det ju av uppöver.. på Måndag så . Härligt! Först lussefirande på dagis o sen så.. Nattåg upp till Norr och sedan står en hyrbil och väntar, kan inte bli bättre. Mannen kommer efter fem dagar så först blir det bara tjejerna..
Skall blogga så klart där uppe med och visa lite bilder, mobilt bredband .. vad gjorde man innan det?.. Framtiden är inte så dum ändå. Tänker på alla som säger
- det var bättre förr..
Men var det verkligen det :-)

I år har jag gjort någonting här hemma i Göteborg som jag verkligen inte gillar egentligen.. Satt fram en fejkgran.. Men vad gör man inte. Vi kommer att vara borta två veckor över julen så vill man ha någon alls hemma så får det bli Fejk.. Den är i alla fall klädd nu.. & Står i stora hallen..
Min älsklingsängel står på bordet där ute omgiven av julljus från ett litet hus med lampor i..

I morgon bär det iväg till Malmö tills på fredag, Farbror och faster skall bo här och passa barnen , vi skall på leverentörsfest vilket skall bli jätte roligt. Får väl se vad det är för överaskningar.. Sen skadar det ju inte att jag och mannen får bo på hotel tillsammans, skall man ju inte sticka under stolen med ;-)

Alltså jag kan inte skriva mer nu för jag är så FRUKTANSVÄRT nyfiken på vad ni har skrivit om .. och det kommer att ta ett tag att läsa ikapp!KRAM

söndag 7 december 2008

Jag har inte dött eller så.. men

Min laptop har lagt av..
GRR..
Men men nu har jag införskaffat en ny från Dustin men den står på jobbet och väntar på mig, skall hämta den i dag efter "jul på liseberg" :-)
Då rackaren skall jag skriva igen...
Blir tomt utan bloggen ju,
Hoppas ni haft en bra helg.
KRAM