söndag 29 november 2009

Jä**a präst!!!

Jä**a präst!!!
I dag var vi i kyrkan hela familjen, gör alltid det på 1:a advent. Otroligt mysigt.. men prästen som var .. ja vad säger man *suck*.
Prästen i kyrkan i dag:
-Alla har vi ju väntat på någonting, tex. på julafton när ni väntar på tomten.. eller hur barn?Barnen ropar i kör
- JAAAA!!!
Prästen:-då går pappa ut och köper tidningen..
*församlingen håller andan*
Prästen igen:
-Och kommer tillbaka utklädd! Tack för den!IDIOT!

torsdag 26 november 2009

Go o gla´!

I dag vaknade jag med tanken.
"fy tusan vad bra vi har det" vilken härlig känsla.
Det är allt för sällan man verkligen stannar upp och uppskattar det man verkligen har. Det är alltid nya saker man vill ha, nya saker att förbättra.
Men jäklarimig.. jag har det faktiskt jäkligt bra!
Två friska barn, lyckligt äktenskap, hus och jag är FRISK (vad jag vet, somliga skulle kanske inte hålla med ) .
Här skall pysslas med barnen!

Att känna tacksamhet och inte uttrycka det är som att slå in en present i ett paket men utan att ge bort det.
Källa:
William Arthur Ward

lördag 21 november 2009

Medium


Hej o go kväll!
Hoppas att allt är finnemang med er alla. Här är allt jätte bra , vi har vart på julmarknad på Tjolöholms-slott i dag .. otroligt mysigt.
I går fick jag hem mannen efter att han vart borta en vecka i Paris på jobb.. skönt att ha honom hemma igen. Detta skall firas med räkor & vin ikväll..
I veckan var jag även på en privat sittning med Jill Petersson (medium) det var helt otroligt.. Vilken människa , prickade in rubbet. Jag har vart till en del medium men hon tar verkligen priset. Dessutom fick jag svar på en del av mina egna upplevelser.. Jag fortsätter att fundera. Skulle vilja utveckla mitt eget ännu mer , men vet inte om jag är redo..
:-))
Nu skall jag lägga barnen .
Kramar
C
Pst: bilden är lånad från Tjolöholms Hemsida

söndag 15 november 2009

Chilibakad Potatis

Hej hej !

Tänk vad helgerna bara susar iväg.. I morgon är det Måndag men det känns helt okey.
I dag har vi vart hos svärföräldrarna och käkat lunch och sedan har vi haft en slappardag med massa tidningar och eld i kaminen.
I går hade vi min bror och brorsbarn här på middag .. Mysigt som vanligt. Jag gjorde fläskfile´ och chili/cheddarpotatis.. dom är bara så goda så här kommer receptet på dessa.

(4 pers)

12 små potatisar
1 1/2 dl riven ost, t ex Kvibilleâ cheddar
1 röd chilipeppar, urkärnad och strimlad
25 g smör
salt

Sätt ugnen på 225°. Baka potatisen i mitten av ugnen tills den är mjuk, 15 - 30 min beroende på storlek. Skär ett kryss i varje potatis. Gröp ur dem och blanda potatisen med ost, chili, smör och salt. Fördela blandningen i potatisskalen.
(hit kan man förbereda om man vill göra dessa på morgonen och middagen är på kvällen, jag gillar att ha nästan allt klart)
In i ugnen igen 225 grader 10 Minuter.. KLART!
Enkelt och så smaskigt.. jag har bjudit på detta några gånger till olika personer och samtliga har bett om recept.. det är riktigt lyxigt, men enkelt.. ME LIKE

Nu skall jag studsa i ett bad..
Kramar
Widénskan

lördag 14 november 2009

Kvinnokväll..

Hade en superrolig kväll i går med många skratt.
Det började som det brukar göra när kvinnor skall ha middag. Med seriösa samtalsämnen såsom barn, skola , utbildning osv.
Efter ett par glas vin så var vi inne på hurvida man kunde leva med samma människa hela livet, om det optimala var att kanske efter 30 års äktenskap kunna ha en typ av fritt förhållande, dsv att man kunde träffa en annan människa vid sidan om.
Efter resonerande hit och dit var vi dock eniga..
Det var ingen dum ide´ ... MEN .. det skulle i så fall bara gälla oss kvinnor , mannen skulle inte ha den valmöjligheten och efter ytterligare ett par glas vin så kom vi till en slutsats..
- Vi är inga hårdcolakvinnor och vi skulle inte heller palla att ha ett förhållade vid sidan av.
Nja.. alltså detta innefattar inte våra frikort.. Ja jag har alltså sagt till min man att ETT frikort får man ha.. Ja mitt är Persbrant.. Jag menar skulle jag få möjligheten att hoppa i säng med den karln en gång .. så då skall jag få göra det UTAN att det blir tjafs. Ja jag vet den möjligheten finns ju inte ens.. Men han skall väl vara glad att jag inte valde grannen?!
Sååå.. summa av kardemumma blev alltså att.
VI ÄR FAST!
Samma man resten av vårt liv, hans kalsonger åker runt runt i torktumlaren tillsammans med mina underkläder, vi dricker vårt kaffe tillsammans varje lördag och söndagmorgon .. ja det är inte så dumt det heller...när man tänker efter.. Vi är lyckligt lottade!
Tänk vad en kväll med väninnor kan göra att man kommer till insikt ;-)
Hoppas att ni får en underbar Lördag.
Själv skall jag ha bror och brorsbarn på middag , skall bli riktigt mysigt.
Kramar
Christine

fredag 13 november 2009

Stöddiga hundar





Hallojsan!
I dag har jag fyndat , tycker jag själv i alla fall. I inredningsbutiken "Feel Home" på kungsmässan här i Kungsbacka så hittade jag dessa underbara ljushållare.
De ser verkligen stöddiga ut dessa hundar och så arbetade ..
De är ganska stora, ljuset de håller är ett stort värmeljus (inte ett sånt vanligt litet). Jag blev så vansinnigt förälskad när jag såg dom. De är fulfina.. äh.. fattar ni? Charmiga är dom i alla fall och de har fått hedersplatsen på matsalsbordet. Jag och tjejerna har haft en jätte mysig dag med lite shopping och Latte på café.
Nu skall jag hoppa in i duschen, ikväll är det som sagt tjejkväll med massa vin och skratt.
I morgon kommer min bror och brorson förbi på middag.. Så det gäller att jag håller mig i skinnet ikväll. Jag har en tendens att bli väldigt bakis väldigt lätt..
Ha en underbar Fredagkväll.
/ C

torsdag 12 november 2009

Hem ljuva hem..





Nu är vi hemma i Kungsbacka och tillbaka till vardagen. Men det är helt okey.. Denna gången längtade jag faktiskt hem till Söder. Det var lite väl tätt mellan norrlandsresorna. Samtidigt är det skönt att känna att man faktiskt längtar till Göteborg. Det ger mig bekräftelse på att hemma ÄR göteborg och inte längre Norrland.
Det var ändå en helt fantastiskt rolig resa.. Uppstarten av Östersundbutiken blev kanon . Jag jobbade som bara den och det har jag mamma att tacka som passade våra guldklimpar.
Nu längtar jag som bara den till Julen.. Jag riktigt sneglar och dregglar över julsakerna i källaren.. Jag vill tända adventsstaken och sätta upp alla tomtar och grisar.. Ha mysiga middagar och massa massa pepparkaksbak!
I morgon skall jag på vinkväll.. skall bli riktigt roligt. Bara massa kvinnor och massa massa vin .. garanterat en kväll full med skratt .
Nu skall jag natta dom bästa barnen på jorden!
Hoppas att ni får en finfin kväll
Kramar
Christine