Här kommer det utlovade receptet på kanelkakorna som är supergoda att ha till kaffet .. Eller till glöggen med för den delen.
Jag själv har dom i en liten burk på köksbordet och jaaa.. det blir några om dagen, men så är jag ju snäll också
20-30 st
1 1/4 dl socker
200 g smör
cirka 4 dl vetemjöl
cirka 2 dl marsán vaniljsåspulver (1 paket a´7 portioner)
Till Garnering
1 ägg
2 tsk kanel
2 msk socker
(jag brukar dock ha merra både socker o kanel men det är en smaksak)
Rör ihop socker och smör tills det är vitt och fluffigt- krokarna på envispen funkar finfint till det momentet.Blanda i mjöl & marsánpulveroch arbeta ihop till en smidig deg. Låt vila i kylen i ca: 30 minuter.
Kavla ut till en platta , ca fyra mm tjock. Ta ut hjärtan med pepparkaksmått. Pensla med uppvispat ägg. Blanda kanel och socker och doppa kakorna i blandningen. Lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt och grädda i 200 grader i 6-8 minuter eller tills kakorna fått lite färg.
Klart!! Fikatajm!!
Det går sakta med våren här i Fisksjön. Visserligen har alen gula hängen
som gör att jag går omkring och nyser fast jag äter allergimedicin.
Kallt på...
3 dagar sedan
3 kommentarer:
Mmmm låter otroligt gott!! Får bli nästa helgs bakprojekt till min glasburk:)
Tack min vän för tipset!
Ska ju som bekant baka idag så då tror jag att det får bli kanelhjärtan oxå!
Kram kram /prispressaren... ;)
Mums tack för det receptet nu gäller det bara att få baklust!
Loppis det är riktigt kul det.
Ha det gott i gråvädret.
Kramar Marie:)
Skicka en kommentar