torsdag 15 januari 2009

TV-rum & förlossningstävlingar


I den här ramen satt innan en kopia på en tavla och den var guldfärgad.. Nu är den ommålad och jag har faktiskt bestämt mig för att inte sätta nåt i den!

Lampa inköpt på Ullared som kom till användning.


Jag är barnsligt förtjust i ljus & Lyktor



Hej!
Nu pysslas det i TV-rummet för fullt. Gardinerna är bytta till ljusa spets.. ÄNTLIGEN ljus!
I dag har jag jobbat hemma, har gått riktigt bra.
Har fått frågan från ett par vad det är för företag , lite svårt att förklara men titta gärna in på hemsidan
Jag har liksom många halkat in på Mafia Wars på facebook och det har liksom blivit lite av ett beroende att mucka med låtsasgubbar..
MOGET.. av mig va *skratt* Men jag bjuder på det. Efter jag hade hämtat tjejerna på dagis i dag så styrde vi vår kos till famor och farfar och där blev vi som vanligt bortskämda med en massa gott. Det är så skönt att ha dom. Har förstått att det är många som har problem med sina svärföräldrar men mina är verkligen en lycka! Helt underbara.. lite som extramamma är svärmor då min mamma bor så långt bort.
I dag fick jkag nya numret av tidningen mama. Chefredaktören skrev en klockren inledning på tidningen om att det tävlas mellan mammor och jag kan inte annat än att hålla med..
Det jag kommer ihåg var jobbigt när jag var på smällen var att det uppenbarligen pågick en outalad tävling om att ha VÄRST förlossning. Visst jag håller med, förlossning är ingen höjdare.. det gör jävligt ont, man kan kort säga att det känns som att skita ut en hörnsoffa..
MEN .. varför kunde ingen berätta om hur fantastiskt det var efteråt , att de hade jobbat bra som team .. nä nä .. bara det värsta fick man höra.. Om hur någon kände någon som hade en bekant som förlorat barnet vid förlossningen att det gjorde så jävla ont att spricka och att man inte kan sitta på flera dagar. Det var precis som om värst förlossning=bra mamma.
Någon som upplevde samma sak som mig?
Nu skall jag trycka i mig lite mer osthjärtan sen hoppa i säng och läsa tidningen. MYS.
MEN först ... runt hos er.. Here i COME!
/C

11 kommentarer:

Mamma-Mu sa...

Faan vad bra det blev!!!!! Å underbart med gardinerna dock kan jag ha synpunkter på att du gör sånt när mannen är utomlands å du är hemma själv med dina två små... Om å då menar jag om du hade ramlat... Hmm... Hur tänker du då???
Ja jag vet att det är lönlöst å tjata men jag gör det i alla fall!!!! Det är mitt jobb eftersom att jag har adopterat dej!
Så det så!
Jo värsta graviditeten eller värsta förlossningen har man ju hört 1000 gånger men varför pratar du om det nu??? *skrattar*
Själv tyckte jag att när jag födde Maja var det som att skita ut en kokosnöt å sen var det klart liksom... Nu blev det ju inte lika "enkelt å bra" med Emil men ändå... 1 av 2 är inte illa tycker jag...

Sov gott nu så hörs vi imorgon!
Kram

tinna sa...

Känner igen det där med förlossningar precis. SJälv brukar jag försöka undvika att prata om det med gravida för mina förloddningar har inte direkt varit några smidiga tillställningar och jag fattar inte varför man ska skrämma upp folk? Nu är jag väl inte ens en riktig mamma enl vissa för jag har fött mina barn med snitt till slut, och då är man ju absolut lägst på listan. Men jag kan ta det;-)

Ingela la la sa...

Du, min svärmor är oxå bäst! Fast man hör många knasiga historier om svärmödrar. Tur att man slapp det, speciellt när jag precis som du kommer lite längre ifrån och inte träffar min egen mamma så mycket!

Jättefint blev rummet.

Nu ska jag kika in på din hemsida, jag är lite nyfiken ;)

Kram

Eleonor sa...

Kanonfint vardagsrum, gud vad du är duktig på att inreda! :)

Kram igen

Hemmalycka sa...

Samma sak hände med med mina två graviditer. Det är som att trycka på en knapp när man kom med magen i vädret. Det fanns alltid någon som skulle berätta sin hemskaste historia, konstigt egentligen.
Kram Åsa

Brunkullan sa...

Hihi..jo så pinsamt är det nog!

Man jämför och jämför. Några mardrömsförlossningar har jag inte haft, men jag köper din liknelse med hörnsoffan;) Andra gången blev ju snitt också..så det var ju verkligen lättsamt!

Vet inte varför det blir sån där tävlan..? Man berättar och berättar och är säkert jättejobbig. Själv sitter man ändå bara och tänker på hur jobbiga alla andra är som berättar och berättar...;)

För dem som verkigen upplevt sin förlossning fruktansvärd, och där det blött mycket och så, tror jag berättar för att bearbeta. Det var som vilket trauma som helst! Nyttigt, men jobbigt för den som lyssnar!

Värre var INNAN förlossningen, när man fortfarande väntade första, och alla satt och berättade hur fruktansvärt det var. Hur ont det gör och hur mycket blod det kommer!
Som om man inte var nervös innan!!
Sen blev jag precis likadan när mina väninnor skulle ha barn några år efter...satt och "skrämdes" med mina berättelser...suck..Man är nog inte bättre än man tror;)

Nåja. Vad fint det blev i vardagsrummet.
Älskar lampan! Tror Claes Olsson har nått i samma stil. Ska kika in den:)

Jag MÅSTE verkligen komma igång igen med radhuset...Som det är nu släpper jag inte gärna in någon.
Några undrar ibland varför jag visar så lite bilder hemmifrån, och mest på stugan...
Jo därför att:
Halvrivna tapeter, inga lister, ingen köksfläkt (jo..det sitter en där, men det är fel och dessutom är den inte färdigmonterad...!), till hälften bortrivet golv i hallen...

Jontes rum ser ut som 90-tals missären från hell...mörkblå tapeter med bård och furumöbler blandat med möbler som står där för att de inte fick plats någon annanstans... och hallen uppe ska vi inte prata om. Sovrummet nämner jag inte ens..och absolut inte tvättstugan!!

Kanske, kanske kan jag locka en snickare att göra arbetet billigt, för själva lär vi aldrig komma till skott här hemma!!
Det är ju så mycket roligare att pilla på i stugan:)

Susanne

Maria sa...

Fick precis syn på ert hus ute i navigeringen och jag säger bara HERREGUUUUUD! Bor ni där???? Jag hade kapat av båda mina armar för ett sådant hus. Ja kanske till och med sålt min son. Skämt åsido, vilket fantastiskt vackert hem. Jag dreglar...

Anette sa...

Det blev mycket fint i tv.rummet.

Ha en fin vinterdag

Kramar @nette

mitt skärgårdsliv sa...

Tack för kommentaren på bloggen min, nu hitta jag hit :) Så mysigt tv rum ni har, ramen är ju fin på väggen som den är ;) Ja jag håller fullt med om dina tankar om förlossningar... Trevlig helg!

♥ cloudberrie ♥ sa...

Vad FINT du har det!!!

jadu, på Facebook kan man bli en stund ;)

KRAM från Eva

Emmas idéer sa...

Hej jag håller verkligen med dig ang förlossningar.. jag bestämde mig helt enkelt för att hålla tyst om min förlossning inför andra, bara de som verkligen ville veta fick höra skräckhistorien.

Varför ska man skrämma upp varandra istället för att peppa..??

Vad mycket fint du visa i din blogg.

Kram